Што да знаеме

Прекривка за било кое место и во било кое време:

Текстилот има значајно место во дизајнот на ентериерот. Декорирањето со најразлични прекривки кои денес можеме да ги сретнеме во многу различни материјали, бои и текстури, е можеби еден од наједноставните начини на кои што можеме да постигнеме слика на топол, пријатен и оригинален дом.

Што значи “boutique hotel”?

Дали некогаш сте слушнале дека постојат еден вид на хотели кои се попрецизно наречени бутик хотели (boutique hotel)? Иако можеби некаде сте слушнале за нив, сигурно сеуште не ви е јасно што всушност претставуваат тие бидејќи иако низ цела Европа и пошироко тие земаат голем замав, кај нас сеуште не постои ни еден.

Рециклирање

По дефиниција, рециклирањето претставува процес на преобразба на веќе употребените производи во суровини, кои повторно можат успешно да бидат употребени за добивање производи, еднакви со оние од кои тие произлегле или за добивање на сосема нови производи.

Тест Видео 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Eos officia dolorem consectetur ducimus eaque, recusandae a illum, dolores, cupiditate in unde ullam ab quia modi at blanditiis accusamus labore vero?

Shade Volume – скулптурално светло

Дизајнерите Marc Trotereau и Merel Karhof во склоп на годинешниот London Design Festival 2017, го развија во поголем размер својот проект “Shade Volume”  и поставија бавно ротирачки „тотеми“ од светлина на повеќе локации низ градот. Светлечкиот „тотем“ претставува редизајн на добро познатиот класичен абажур. Различни форми на абажури се наредени една врз друга, формирајќи модуларно […]

THE FRAME на Samsung – спој на дизајн и технологија

„The Frame“ е smart телевизор, дизајниран „да се претопи во ентериерот“. Поставен на ѕид, кога не се користи неговиот екран станува уметничка слика, а комплетно се исклучува само кога во собата нема никој. Зад дизајнот стои Fuseproject – студиото на Yves Beha. Дизајнерот Behar кој има работено со Samsung и претходно, го рагледувал значењето на […]

БАГ бр.1 – видео во пост

Кога ќе чекираш „видео“ во постот и ќе додадеш УРЛ, на фронт пејџ го става само видеото – не го прикажува постот, го брише постот и од категорија и на ова за жал нема анду. Мораш копи-пејст постот отпоново и да се откажеш од ставање видео. Заклучок – нема ставање видеа!?!?

Најубавите спални соби на светот!

Различни стилови на спални соби за сечиј вкус: