Ентериер во ресторани и кафе барови

Разговорот и кафе со луѓе кои ни се блиски е секојдневно опуштање и квалитетно потрошено време. Покрај дужењето, сведоци сме дека се почесто во ресторани се одржуваат и деловни состаноци. За да се прилагодат на овие потреби угостителите треба да создадат приказна која ќе ги привлекува посетителите.

1

Дизајнот на ентериерот е еднакво важен како и квалитетот на храната и пијалоците кои се служат. Добриот распоред на мебелот подразбира баланс помеѓу капацитетот на седење и удобноста. Осветлувањето исто така не смее да се занемари бидејќи игра многу важна улога. Опремувањето треба да овозможи комоција поради која луѓето со задоволство ќе се навраќаат на истото место. Тоа што го одделува еден ресторан или кафе бар од конкуренцијата е амбиентот и оргиналноста на локалот. Ентериерот треба да биде различен за фамилијарни ручеци, деловни ручеци, романтични средби, пиење кафе што значи дека просторот мора да е визуелно поделен. На ваков начин се исполнуваат барањата што ги наметнува современото живеење.

Погледнете со каков мебел се опремени ресторани и кафе барови во европските метрополи.

bellavitafoligno_02

defilippis_03

 

nodorestaurant_02

 

ilgranodipepe_02

ingalera_04

mirales_02

officinascuolacucinacorsi_06

Rocksalt-restaurant-Malta_05

zuccheranto_02

 

 

 

0 shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *