Штетната пластика наспроти Тритан пластиката!

Дали сте свесни за штетното влијание на пластиката?  Пластиката секојдневно зазема се поголем удел во нашиот живот, но не секоја пластика е безбедна за употреба. Практична е, лесна и едноставна за употреба и претставува најприспособлив материјал измислен досега, но е штетна. Општо познат факт е дека пластиката претставува еден од најголемите загадувачи во општеството. Хемикалиите […]

Здрава храна, за здрав живот

  Конзумирањето на здрава храна е клучна за вашето здравје. Внесувањето на храна богата со хранливи материи помага за подобро варење на храната, го одржува мозокот активен, обезбедува доволно енергија и ги зајакнува коските и мускулите. Други придобивки од внесувањето на здрава храна во вашиот организам се: намалување на можноста за настанување на хронични болести, ослободување […]

15 кујнски алатки кои ќе ви го олеснат животот

1. Lotus™ – сад за готвење на пареа. Направен од високо квалитетна пластика и ногарки од силикон, се прилагодува на сите типови тенџериња. 2. Stretch™ / MyKitchen Set of 3 trivets  – подметач. Уникатниот дизајн овозможува да се постават повеќе садови истовремено, а доколку не ги користите, уредно се собираат за да зафатат што помал простор.

Есенски идеи за вашиот дом

Летото си заминува, а наближуваат дождливи денови, па ви предлагаме неколку есенски идеи за внесување топлина во домот.

Нов тренд во светот на мебелот!

Во тренд се маси со централно поставени ногарки, со топ од мермер или пак керамика. Ви ги претставуваме најновите трендови во уредувањето на домот, каде централна точка се трпезариските маси преку кои е изразена дизајнерската слобода, оптимизмот и растечката енергија.  Трпезариските маси се разновидни во поглед на формата, големината и бојата како и во поглед на […]

Осветлување за романтичен летен амбиент!

CRACKED LOG LAMP – Осветлување, маси, столчиња од напукнати трупци. Дизајнирано од Duncan Meerding!

AXO Light осветлување – во Карес!

AXO Light осветлувањето е базирано на квалитетот на материјалите и  елеганцијата на облиците, кои се во склоп со модерниот и современ  дизајн. Почнувајќи од традиционалните форми и облици, Axo Light произведуваат нови, редефинирани осветлувачки решенија, препознатливи по врвниот квалитет и дизајн. Произведенo во Италија.

До двор од соништата со Карес!

Во денешно време не постои човек кој не би сакал да има убаво уреден двор каде ќе може да помине повеќе време како со семејството така и со пријателите. Во овие топли денови дворот е едно од омилените места за одмор и опуштање. Заедно со пријателите, во убавата сенка може да приготвите скара,  да прочитате […]

“App”- странична масичка инспириранa од светот на мобилните апликации

“App” е странична масичка со иновативен дизајн која е специјално направена за да ги задоволи потребите на модерниот свет. Името и обликот на оваа масичка “App” дизајнирана од Radice Orlandini, се инспирирани од светот на мобилните апликации.  

Што значи “Intelligent Waste™” корпа за мудро управување со отпад?

Ви го претставуваме новиот производ на Joseph&Joseph, иновативната корпа за управување со отпад која е специјално креирана да се прилагоди на потребите на модерниот живот.