Тест Видео 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Eos officia dolorem consectetur ducimus eaque, recusandae a illum, dolores, cupiditate in unde ullam ab quia modi at blanditiis accusamus labore vero?

Shade Volume – скулптурално светло

Дизајнерите Marc Trotereau и Merel Karhof во склоп на годинешниот London Design Festival 2017, го развија во поголем размер својот проект “Shade Volume”  и поставија бавно ротирачки „тотеми“ од светлина на повеќе локации низ градот. Светлечкиот „тотем“ претставува редизајн на добро познатиот класичен абажур. Различни форми на абажури се наредени една врз друга, формирајќи модуларно […]

THE FRAME на Samsung – спој на дизајн и технологија

„The Frame“ е smart телевизор, дизајниран „да се претопи во ентериерот“. Поставен на ѕид, кога не се користи неговиот екран станува уметничка слика, а комплетно се исклучува само кога во собата нема никој. Зад дизајнот стои Fuseproject – студиото на Yves Beha. Дизајнерот Behar кој има работено со Samsung и претходно, го рагледувал значењето на […]

БАГ бр.1 – видео во пост

Кога ќе чекираш „видео“ во постот и ќе додадеш УРЛ, на фронт пејџ го става само видеото – не го прикажува постот, го брише постот и од категорија и на ова за жал нема анду. Мораш копи-пејст постот отпоново и да се откажеш од ставање видео. Заклучок – нема ставање видеа!?!?