Пирамида на здрава исхрана!

Да се јаде здраво значи да се внесува одредена количина на храна неколку пати на ден. Секоја индивидува треба да јаде балансирана и разновидна храна адаптирана на нивниот начин на исхрана. Многу е битно да не поминува многу време помеѓу оброците во текот на денот. Препорачано е да се внесуваат 5 оборци на ден. Често […]

Платински силикон!

  Во согласност со најновите технологии и материјали, силиконот претставува најеколошки материјал од кој се изработуваат садовите за подготовка на храна. Особено треба да се обрне внимание на фактот дека не секој силикон е тестиран и докажано еколошки. Што е платински силикон? Платински силикон е вид на силикон, коj поради платината (скапоцен метал) во улога на средство за врзување, е […]

Штетната пластика наспроти Тритан пластиката!

Дали сте свесни за штетното влијание на пластиката?  Пластиката секојдневно зазема се поголем удел во нашиот живот, но не секоја пластика е безбедна за употреба. Практична е, лесна и едноставна за употреба и претставува најприспособлив материјал измислен досега, но е штетна. Општо познат факт е дека пластиката претставува еден од најголемите загадувачи во општеството. Хемикалиите […]

Здрава храна, за здрав живот

  Конзумирањето на здрава храна е клучна за вашето здравје. Внесувањето на храна богата со хранливи материи помага за подобро варење на храната, го одржува мозокот активен, обезбедува доволно енергија и ги зајакнува коските и мускулите. Други придобивки од внесувањето на здрава храна во вашиот организам се: намалување на можноста за настанување на хронични болести, ослободување […]

15 кујнски алатки кои ќе ви го олеснат животот

1. Lotus™ – сад за готвење на пареа. Направен од високо квалитетна пластика и ногарки од силикон, се прилагодува на сите типови тенџериња. 2. Stretch™ / MyKitchen Set of 3 trivets  – подметач. Уникатниот дизајн овозможува да се постават повеќе садови истовремено, а доколку не ги користите, уредно се собираат за да зафатат што помал простор.

Што значи “Intelligent Waste™” корпа за мудро управување со отпад?

Ви го претставуваме новиот производ на Joseph&Joseph, иновативната корпа за управување со отпад која е специјално креирана да се прилагоди на потребите на модерниот живот.

Рециклирање

По дефиниција, рециклирањето претставува процес на преобразба на веќе употребените производи во суровини, кои повторно можат успешно да бидат употребени за добивање производи, еднакви со оние од кои тие произлегле или за добивање на сосема нови производи.

Канта за отпадоци со перфектен изглед:

Браќата Ричард и Антони кои стојат зад светски познатиот бренд Joseph Joseph, уште еднаш не изненадија со еден неверојатен дизајн. Веќе знаеме дека овој бренд содржи широка палета на кујнски производи, кои не само што имаат совршен изглед, туку и навистина ни ја олеснуваат работата во кујната.

Како да го бојадисате домот ова лето:

Во еден од изминатите постови каде што зборувавме за трендовите на 2013-та на Саемот за Мебел во Милано, веќе го споменавме “ombre” стилот како новитет. Поради неговото прелевање од една во друга боја, овој стил е одличен за домот во летниот период и затоа еве неколку примери како можете да го употребите.