Централното место во домот – ТV ѕидот:

Местото во домот во кое што се поминува најголемиот дел од времето и она кое што прво остава впечаток за сликата на целиот ентериер е секако дневниот простор.

Три начини за да создадете летен амбиент во домот:

Со промената на сезоните во годината се менуваат и нашите активности и навики, се со цел да се прилагодиме на амбиентот кој што доаѓа. Кога го правите тоа за себе, многу е важно истото да го направите и за вашиот дом. Еве неколку едноставни примери како да се прилагодите на летниот амбиент кој што доаѓа.

Лулашки во ентериери:

Лулашките одсекогаш привлекувале внимание и кај децата и кај возрасните. Иако најчесто тие се користат за дворови и тераси, односно простор на отворено, сега се почесто можеме да ги сретнеме и во ентериерите како дел од мебелот.

Модерен велигденски декор:

Бидејќи за неколку дена ќе го дочекаме најголемиот православен празник – Велигден, еве неколку примери како можете да го декорирате својот дом на еден модерен и уникатен начин.

Апартман со уметнички дела:

Апартманот на една американска сликарка Џоан Хилер (Joan Hiller), претставува мешавина од простор за домување, канцеларија и сликарско ателје.

Нов тренд – матирано златна нијанса во декорот:

Еден од највпечатливите трендови кои што се појавија оваа година е употребата на златните детали во домот.

Креативно декорирање на дворови:

Убавото сончево време, секогаш не асоцира на прошетки во природа или седење на отворено. За оние кои што имаат свои сопствени дворови, поголеми тераси или викендички надвор од градот, сега е одличен период за тоа креативно да го аранжирате својот двор.

Големи прозорци и широк поглед кон природата:

Домот дефинитивно подобро изгледа кога во него влегува што повеќе природна светлина и кога од внатре може да се види околината во која се наоѓа.

Подни перници за лежерно седење:

Дали сте размислиле да употребите подни перници како додатоци, покрај основната гарнитура во дневната соба или кревет во спалната соба. Доколку досега не сте се сетиле на ваква идеја, еве неколку примери со кои можете да видите колку интересни дизајни на перници постојат.

Црни плочки – моќ во кујните и бањите:

За многумина изедначената црна боја не е никаква опција за употреба во домот во кој што се живее, но таа всушност може да предизвика огромно чувство на моќ и луксузност.