Тест Видео 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Eos officia dolorem consectetur ducimus eaque, recusandae a illum, dolores, cupiditate in unde ullam ab quia modi at blanditiis accusamus labore vero?

Arne Jacobsen – архитект кој создал безвременски дизајни на столици:

Арнe Емил Јакобсен (Arne Emil Jacobsen 1902-1971) бил дански архитект кој покрај неговата успешна кариера во архитектурата, најмногу е запаметен по неговиот дизајниран мебел. Едноставни, но доста фунционални, ергономски и моќни, “Јајце Столицта” (The Egg Chair) и “Лебед Столицата” (The Swan Chair) се неговите најуспешни дизајни кои што сеуште можеме да ги најдеме на пазарот […]

Бетонот како декор во ентериерите:

Во архитектонските кругови, особено во периодот после Втората Светска Војна, бетонот претставувал симбол за новиот модернизам. Денес, се почесто неговиот изглед и текстура го сретнуваме во форма на декор и во ентериерите.

Нови трендови забележани на саемот за мебел во Милано 2013 (втор дел):

Пастелните нијанси не беа изоставени и на овој саем. Прекрасни минималистички дизајни, во нежни бои, комбинирани со потемо сива или некој друг контрастен под, презентираа амбиенти соодветни за секое урбано живеење.

Нови трендови забележани на саемот за мебел во Милано 2013 (прв дел):

Саемот за мебел во Милано, е еден од најголемите настани на кои што се презентираат најдобрите, најинтересните и најиновативните индустриски дизајни. Тоа е недела каде што дизајнерите се презентираат, посетителите купуваат, разгледуваат што ќе биде модерно оваа сезона, ги откриваат новите таленти и уживаат во изложбите кои што се распоредени на секаде низ градот.

Пастелни нијанси – нов тренд во ентериерите:

Иако овие бои се класифицираат како по женствени, нежни, суптилни и меки, на овој нов тренд не останаа рамнодушни дури и најпознатите дизајнери, кои константно вадат нови предмети во вакви нијанси и непрекинато креираат нови комбинации на ентериери.

Нов тренд – триножни подни лампи:

Ако не сте забележале до сега, триножните подни лампи се голем тренд оваа сезона во ентериерното уредување. Линеарноста, минимализмот, а истовремено и оној старински стил, взаемно делуваат и ја создаваат оваа лампа која е лесно прилагодлива за секој тип на ентериер.

Тапети со женски ликови кои оставиле белег низ историјата:

Доколку ви е смачено од стандарните флорални или гометриски текстури на тапети, ова се неколку примери на тапети кои ќе внесат еден поинаков декор во вашиот дом.

Врати со графички апликации:

Како надополнување на минатиот пост каде што како новитет ги разгледавме вратите  без каси, сега можеме да разгледаме и други интересни типови на врати од колекцијата на “Pivato“.

Минималистички дизајн на врати без каси:

Кај модерните минималистички ентериери кои што се дизајнираат сега, дизајнерите особено внимание започнаа да посветуваат на дизајнот на вратите кои што се појавуваат низ просторот.