Софи за Вашиот дом:

Еден уникатен и модерен ентериер, како оние што ги видовте на претходните постови, не може да се создаде без една убава и квалитетна софа за дневен простор.

Поинаков тип на осветлување за вашиот дом:

Осветлувањето во ентериерот е една многу важна точка кога станува збор за дизајнирање на еден ентериер. Колку и да имате убав простор или можеби најскап мебел, нема да можете да постигнете убав амбиент доколку внимателно не го решите осветлувањето.

Модерно – Класичен Стил:

Овој модерен ентериер кој што носи многу класика и елеганција со себе е направен по дизајнот на Пиетро Карло Пелегрини ( Pietro Carlo Pellegrini) и се наоѓа во Италија.

Стари дизајни изработени од нови материјали:

Денес сме сведоци на огромен број разновидни дизајни на столчиња, но кога е во прашање инспирацијата која што ја црпат дизајнерите, појдовните точки секогаш водат од минатото. Како во модата така и во дизајнот на ентериери, технологијата за изработка на дизајните и материјалите кои се користат за нив, секогаш одат во нагорна линија.  Материјалот кој […]

Mandarin Oriental Hotel, Barcelona

Уште еден хотел, најново остварување на шпанскиот дизајнер Patricia Urquiola. Ако имате прилика да патувате за Барселона наскоро, сигурно посетете го. Исклучителен дизајн!

W Retreat & Spa – Studio Urquiola

Во рамките на гигантот „W Hotels Worldwide” оваа година почнува со работа новиот „W Retreat & Spa – Vieques Island“, 37-ми хотел на компанијата и прв retreat центар во рамките на Северна Америка. W Vieques е лоциран 10-тина километри од југоисточниот брег на Порто Рико. Стартува со работа како втор retreat центар на W-ланецот хотели, […]

Саем за мебел 2010 – Скопје

Посетувајќи го саемот за мебел кој се одржа претходниот месец, се потрудивме да ви пренесеме дел од новостите кои ги сретнавме таму. Искрено, задоволството беше големо заради неколкуте парчиња мебел кои имаат добиено интернацонални награди за дизајн, вклучувајќи ја и Good Design Award. Погледнете ги сликите со кратко објаснување и уживајте.