За сигурен дизајнерски избор – столици од Pedrali:

Уредувањето на еден простор никогаш нема да може да ја добие посакуваната слика доколку не се нуди добар избор на мебел на пазарот. За среќа сега ја имаме таа можност и преку Kares иамаме достапност и до врвните производители на мебел кои нудат најразлични форми.

Столиците како расфрлани скулптури во домот:

Водејќи се по едноставниот скандинавски пример каде што наспроти бело бојадисаните ѕидови, се нагласуваат разновидните парчиња мебел во друга боја, овој ентериер несрамежливо ги открива сите форми на столици како вистинска скулптурна декорација во домот.

Како да одберете т.н. старински тепих:

Како што веќе спомнавме, комбинацијата на модерното со старото е трендот кој што освојуваше оваа година и несомнено е дека истиот ќе се задржи и следната 2015 година.

Метална конструкција – флексибилност во комбинирањето на мебелот:

Доколку можеме на некој начин да ги класифицираме стиловите во ентериерот кои поминувале низ годините, најлесно тоа би го направиле почнувајќи од гломазните фотелји со големи потпирачи во почетокот на 20тиот век.

Винтиџ теписи – најнов тренд кој освојува:

Колку и да звучи контрадикторно, ова е вистинското време вашиот ентериер да го освежите со некој стилски излитен тепих.

OKTA – дизајн за 2014

Bonaldo, и оваа година е добитник на награда за дизајн, овој пат за дизајн на масата OKTA. Дизајнот на OKTA е добитник на Good Design Award 2013, во категоријата на мебел.

Arne Jacobsen – архитект кој создал безвременски дизајни на столици:

Арнe Емил Јакобсен (Arne Emil Jacobsen 1902-1971) бил дански архитект кој покрај неговата успешна кариера во архитектурата, најмногу е запаметен по неговиот дизајниран мебел. Едноставни, но доста фунционални, ергономски и моќни, “Јајце Столицта” (The Egg Chair) и “Лебед Столицата” (The Swan Chair) се неговите најуспешни дизајни кои што сеуште можеме да ги најдеме на пазарот […]

Радијатори со вистинско уметничко значење:

Соработката на еден графички дизајнер и еден машински инженјер, придонесе за создавањето на оваа интересна линија на радиатори кои би биле одличен избор за секое урбано живеење.

Мебел кој личи на оригами:

Прекршените и неправилни форми се се’ почест пример за дизајн кој можеме да го сретнеме во современите ентериери. Како најчести предмети во ваков стил можеме да ги издвоиме формите наменети за осветлување како лустери и лампи, а од мебелот, мали масички, столчиња и фотелји.

Совршени кревети во комбинација со квалитетни теписи

Спалната соба е една од собите која заслужува да и се посвети повеќе внимание и да се уреди со стил, затоа што таа е изворот на одмор неопходен за нашата енергија.