Shade Volume – скулптурално светло

Дизајнерите Marc Trotereau и Merel Karhof во склоп на годинешниот London Design Festival 2017, го развија во поголем размер својот проект “Shade Volume”  и поставија бавно ротирачки „тотеми“ од светлина на повеќе локации низ градот. Светлечкиот „тотем“ претставува редизајн на добро познатиот класичен абажур. Различни форми на абажури се наредени една врз друга, формирајќи модуларно […]

THE FRAME на Samsung – спој на дизајн и технологија

„The Frame“ е smart телевизор, дизајниран „да се претопи во ентериерот“. Поставен на ѕид, кога не се користи неговиот екран станува уметничка слика, а комплетно се исклучува само кога во собата нема никој. Зад дизајнот стои Fuseproject – студиото на Yves Beha. Дизајнерот Behar кој има работено со Samsung и претходно, го рагледувал значењето на […]

БАГ бр.1 – видео во пост

Кога ќе чекираш „видео“ во постот и ќе додадеш УРЛ, на фронт пејџ го става само видеото – не го прикажува постот, го брише постот и од категорија и на ова за жал нема анду. Мораш копи-пејст постот отпоново и да се откажеш од ставање видео. Заклучок – нема ставање видеа!?!?

Платински силикон!

  Во согласност со најновите технологии и материјали, силиконот претставува најеколошки материјал од кој се изработуваат садовите за подготовка на храна. Особено треба да се обрне внимание на фактот дека не секој силикон е тестиран и докажано еколошки. Што е платински силикон? Платински силикон е вид на силикон, коj поради платината (скапоцен метал) во улога на средство за врзување, е […]

Внатрешно уредување на работни простории

Методите на работење се менуваат заедно со технолошките достигнувања, поради тоа современиот бизнис мора да ги следи сите промени за да биде подобар од конкуренцијата.

Додатоци за бања

За да се комплетира изгледот на бањата од голема важност е изборот на додатоците. Додатоците можат да бидат изработени од различни материјали и во различни бои. Доколку сакаме да биде разиграно и весело ќе употребиме бои со топли тонови, за смирена атмосфера секогаш се во игра пастелните бои. Доколку сакате да го следите најновиот тренд […]

15 кујнски алатки кои ќе ви го олеснат животот

1. Lotus™ – сад за готвење на пареа. Направен од високо квалитетна пластика и ногарки од силикон, се прилагодува на сите типови тенџериња. 2. Stretch™ / MyKitchen Set of 3 trivets  – подметач. Уникатниот дизајн овозможува да се постават повеќе садови истовремено, а доколку не ги користите, уредно се собираат за да зафатат што помал простор.

Осветлување за романтичен летен амбиент!

AXO Light осветлување – во Карес!

Што значи “Intelligent Waste™” корпа за мудро управување со отпад?