Внатрешно уредување на работни простории

Методите на работење се менуваат заедно со технолошките достигнувања, поради тоа современиот бизнис мора да ги следи сите промени за да биде подобар од конкуренцијата.

Готвење во микробранова-ДА или НЕ?

Многу често си го поставуваме прашањето дали готвењето во микробранова е безбедно по нашето здравје- особено оние пати кога посакуваме да направиме нешто набрзина во нашата миркобранова а помислата на можните последици од тоа не одвратува од таа идеја. Бенефитите од користењето на миркобрановата се многубројни. Покрај тоа што ни овозможува брзо подгревање на храната […]

Штетната пластика наспроти Тритан пластиката!

Дали сте свесни за штетното влијание на пластиката?  Пластиката секојдневно зазема се поголем удел во нашиот живот, но не секоја пластика е безбедна за употреба. Практична е, лесна и едноставна за употреба и претставува најприспособлив материјал измислен досега, но е штетна. Општо познат факт е дека пластиката претставува еден од најголемите загадувачи во општеството. Хемикалиите […]

Рециклирање

По дефиниција, рециклирањето претставува процес на преобразба на веќе употребените производи во суровини, кои повторно можат успешно да бидат употребени за добивање производи, еднакви со оние од кои тие произлегле или за добивање на сосема нови производи.

Што значи “boutique hotel”?

Дали некогаш сте слушнале дека постојат еден вид на хотели кои се попрецизно наречени бутик хотели (boutique hotel)? Иако можеби некаде сте слушнале за нив, сигурно сеуште не ви е јасно што всушност претставуваат тие бидејќи иако низ цела Европа и пошироко тие земаат голем замав, кај нас сеуште не постои ни еден.

Прекривка за било кое место и во било кое време:

Текстилот има значајно место во дизајнот на ентериерот. Декорирањето со најразлични прекривки кои денес можеме да ги сретнеме во многу различни материјали, бои и текстури, е можеби еден од наједноставните начини на кои што можеме да постигнеме слика на топол, пријатен и оригинален дом.