Канта за отпадоци со перфектен изглед:

Браќата Ричард и Антони кои стојат зад светски познатиот бренд Joseph Joseph, уште еднаш не изненадија со еден неверојатен дизајн. Веќе знаеме дека овој бренд содржи широка палета на кујнски производи, кои не само што имаат совршен изглед, туку и навистина ни ја олеснуваат работата во кујната.

Овој пат тие со својата имагинација отидоа толку далеку што направија вистинско ремек дело од една обична канта за отпадоци. Доколку сеуште не можете да си замислите како поразлично може да изгледа една форма на канта која секојдневно ни е пред очите, тогаш погледнете повнимателно и веднаш ќе можете да ја воочите разликата.
PicMonkey Collage

1780817_979598165385846_4472550430233263982_n

10959547_979598428719153_1354151652573456816_n
Оваа канта за отпадоци е наменета за т.н. паметно двоење на отпадокот или рециклирање, кое на многу едноставен начин ни помага да ја одвоиме органската храна, пластиката, хартијата, стаклото и сл. Таа се состои од три дела. Најмалата кофичка со капак која зафаќа половина од отворот на кантата е најпогодна за класифицирање на органската храна. Капакот лесно се отвора и се закачува од станата на самата кофичка со што лесно ни овозможува да ги истуриме остатоците од чинијата, тенџерето и сл. Останатиот простор е всушност површина за остатокот од отпадокот.
10013255_979598425385820_909256069513737268_n
Она што е најинтересно кај оваа канта е тоа што во најдолниот дел се наоѓа фиока која е всушност трета, па доколку се ограничи на половина може да биде и четврта поделба за класифицирање. Па така земајќи ги сите погодности за лесна поделба на отпадоци на оваа канта, спакувани во еден доста интересен и модерен изглед може да се каже дека овој предмет е нешто што навистина би ни било повеќе од потребно во нашата кујна.
10978502_979598422052487_8633572708786637363_n

maxresdefault
Повеќе за овој совршен дизајн можете да погледнете тука или да се обратите директно во прсториите на Карес.

Пишува:
Викторија Ланговска

0 shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *