Кујни кои предизвикуваат воздишки на восхит:

Примерот на кујните кои што ќе ги видите во продолжение се она што само италијанците можат да го создадат како дизајн, а ние сме сеуште многу чекори наназад во однос на размислувањата за формата и функцијата на истите.

Брендот stosacucine, кој меѓу разновидниот дизајн на мебел, во своето портфолио презентира и кујни кои буквално предизвикуваат воздишки на восхит. Нивната форма, поставеност на горните елементи во сооднос со долните, уптребата на најразновидни материјали, завршетокот на вратичките или ивиците на полиците, комбинацијата на бои, суптилните или сосема скриени рачки се едни од многуте фактори кои директно влијаат на дизајнот и кои што само врвните дизајнери можат да ги соединат на овој начин.

2500x1432_1422285603_55250_68bf6cbfb4c2abacea301ac0e6d18c02

2500x1455_1412674508_22694_b02266724783a5a5e2b970a44337c484
2500x1875_1381219889_47169_f8bd60d4ad16aa57900f587660c762d6
Во некои од примерите можеме да забележиме и дека во горниот дел на елементите се користени засечоци кои формираат некој вид на неправилен четириаголник, наместо стандардната коцкаста или правоаголна форма со агли од 90 степени. Ваквиот начин на игра на горниот дел, создава една нова, интересна визуелна слика на кујната.
2500x1430_1381219881_57355_8712086399df1a97586b0f60cca22abd

2500x1455_1412674534_44339_81e951b8fa4de42fcbbf0fc1c72f8be1

2500x1500_1422285632_31043_a18fdd8730b650d4979ee8c95dbc8b69

2500x1604_1422285552_89481_4b96ec6755360f9ca3ca7ab1f43f5a1a

Друга интерсна иновација кај овие кујни е тоа што горните делови се третирани како полици и плакарчиња кои што повеќе би ги сретнале во дневниот простор, отколку во кујниот. Онаа стандардна форма на правоаголни кутии закачени на ѕид за што повеќе да се складираат предмети, буквално се избегнува. Модерниот начин на живеење, налага нови стандарди и stosacucine знаат како да го наметнат тоа.
2500x1875_1381221906_86329_79917a88a238f1f401d48ae5df894a7a

2500x1875_1381221916_91729_d0221cfeca30173a027850b882066e45

2500x1875_1402317649_03685_7aa18ab9c63c6a751a743e99da0dab00
Наше е да одбереме на кој начин ќе живееме, но во денешно време кога многу од врвните дизајни секојдневно ни се пред очите и свесни сме за сите оние карактеристики со кои отскокнуваат од другите, заслужуваме да го одбереме најдоброто.

Пишува,
Викторија Ланговска

0 shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *